Spruitjestaart met cherrytomaatjes

Heerlijke spruitjestaart met cherrytomaatjes

Spruiten zijn heerlijk als stamppot, maar probeert u voor de afwisseling ook eens deze heerlijke spruitjestaart met cherrytomaatjes. U heeft er een ondiepe, ronde ovenschaal voor nodig met een diameter van ongeveer 30 cm.





Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram spruitjes
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram baconreepjes
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 5 vellen bladerdeeg
  • Boter of margarine om in te vetten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met boter of margarine. Nadat u de spruitjes van de onderkant heeft ontdaan, doet u ze zo’n 5 minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn. Ondertussen bakt u de baconreepjes in een koekenpan zonder boter of olie. De crème fraîche, eieren en kaas mengt u goed door elkaar in een kom. Als u dit gedaan heeft, kunt u de ontdooide bladerdeeg plakken diagonaal doormidden snijden, zodat er twee driehoeken ontstaan. Deze driehoeken legt u om en om (punt naar boven, punt naar onder) langs de rand van de ovenschaal. Eventueel kunt u ook de bodem met bladerdeeg bedekken, maar deze kan wel nat blijven door de vulling. Tot slot vult u de schaal met de spruitjes, de baconreepjes, de in helften gesneden tomaatjes en het crème fraîche mengsel. Na 30 minuten staat uw heerlijke spruitjestaart op tafel.





Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten