Spruitjestaart met cherrytomaatjes
Heerlijke spruitjestaart met cherrytomaatjes
Spruiten zijn heerlijk als stamppot, maar probeert u voor de afwisseling ook eens deze heerlijke spruitjestaart met cherrytomaatjes. U heeft er een ondiepe, ronde ovenschaal voor nodig met een diameter van ongeveer 30 cm.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram spruitjes
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas
- 100 gram baconreepjes
- 100 gram cherrytomaatjes
- Peper en zout naar smaak
- 5 vellen bladerdeeg
- Boter of margarine om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met boter of margarine. Nadat u de spruitjes van de onderkant heeft ontdaan, doet u ze zo’n 5 minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn. Ondertussen bakt u de baconreepjes in een koekenpan zonder boter of olie. De crème fraîche, eieren en kaas mengt u goed door elkaar in een kom. Als u dit gedaan heeft, kunt u de ontdooide bladerdeeg plakken diagonaal doormidden snijden, zodat er twee driehoeken ontstaan. Deze driehoeken legt u om en om (punt naar boven, punt naar onder) langs de rand van de ovenschaal. Eventueel kunt u ook de bodem met bladerdeeg bedekken, maar deze kan wel nat blijven door de vulling. Tot slot vult u de schaal met de spruitjes, de baconreepjes, de in helften gesneden tomaatjes en het crème fraîche mengsel. Na 30 minuten staat uw heerlijke spruitjestaart op tafel.