Bloemen voor een winters bruidsboeket

De lente en de zomer zijn misschien favoriet voor het kiezen van een trouwdatum, maar de winter heeft ook zeker een bepaalde aantrekkingskracht. De sfeer van de koude maanden brengt een zekere romantiek met zich mee, die veel bruidsparen prima vinden passen bij de mooiste dag van hun leven. Met rijp bedekte bomen en velden, ijssterren op de ramen en een warm haardvuur in een mooi landhuis zijn het perfecte decor voor de mooiste trouwfoto’s. Uiteraard hoort daar ook een prachtig bruidsboeket bij. Met winterse bloemen in zachte tinten is het plaatje helemaal af.

Welke bloemen zijn geschikt?

Ieder seizoen heeft natuurlijk zijn eigen bloemen. Maar tegenwoordig zijn er ook in de winter voldoende soorten beschikbaar om uit te kiezen. Rozen en anemonen kunnen altijd. Ook tulpen zijn vaak in vele kleuren voorradig. Maar denk bijvoorbeeld eens aan heerlijk geurende hyacinten of jasmijn. Of kies voor een exotische orchidee of een enkele grote amaryllis. In combinatie met groen en misschien wat extra decoratie stel je je eigen bruidsboeket samen in winterse stijl.

Een sneeuwwit boeket met winterse accessoires

Wit wordt in elk jaargetijde veel gekozen voor een bruidsboeket, maar met name in de winter past het goed bij de sfeer van het feest. Een sneeuwwit boeket van rozen en witte anemonen gecombineerd met katoenbollen staat prachtig bij iedere jurk en doet zacht en warm aan. Eventueel kun je er zelfs nog winterse accessoires als dennenappels aan toevoegen als subtiele verwijzing naar het seizoen. Een paar wit gespoten bladeren van een kleine varen zorgen voor een fijne omlijsting.

Pasteltinten met vergrijsd eucalyptusblad

Heeft u liever iets meer kleur in uw bruidsboeket, maar wilt u de winterse uitstraling niet verliezen? Dan kunt u het beste kiezen voor paar mooie pasteltinten. Zachtroze pioenrozen tussen groenblauwe papaverbollen, lila anemoontjes, vergrijsd eucalyptusblad en hier en daar een fel blauw druifje of hyacint maken u zelfs op een sombere winterdag tot het stralende middelpunt. Nog mooier wordt het als u uw tafeldecoratie in dezelfde kleurstelling houdt. De eenheid zorgt voor rust en instant sfeer.

Warme combinaties

Wat ook heel mooi staat bij wit zijn juist warme combinaties zoals bordeaux rood met roze en paars. Ook bruintinten doen het altijd goed. Zeker als ze omlijst worden door cremekleurige rozen en vergrijsd groene bladeren. Hier en daar een dennenappel of een bruin eikenblad geven direct een winters gevoel. De vorm van het boeket hoeft niet traditioneel rond te zijn. Druppelvormig, een waterval of juist losjes geschikt als een veldboeket; het kan allemaal. Zo kunt u ook in de koudste maanden van het jaar schitteren met een sfeervol bruidsboeket.

Geef een reactie